create a website for free

ONS DORP, LEZIGNAN-CORBIERES

Ons dorp Lézignan-Corbières is een typisch Frans plaatsje dat aardig wat te bieden heeft. Er zijn veel wijngaarden in de omgeving die heerlijke wijnen produceren. De meest lokale wijngaard is"Chateau Grand Moulin" die u te voet in 5 minuten kunt bezoeken vanaf onze B&B.

Ook zijn er veel leuke restaurants te bezoeken van heerlijk Frans tot Vietnamees.

Iedere woensdag is er een regionale markt, met verse groenten en fruit, kazen, olijven en zelfs vers gemaakt Paella.

In het oude centrum van het dorp staat de 11e eeuwse kerk, Saint Félix de Gérone. Gedurende de zomer maanden worden er bij het culturele centrum, "Maison Gibert"  elke donderdag avond een gratis openlucht concerten georganiseerd, lokale kunstenaars tonen hier ook hun kunst in de galerij. Voor klassieke muziek liefhebbers is er het "Festival de Gaujac", met openlucht concerten in de tuin van het Chateau de Gaujac. 

Ieder voorjaar is er een 3 daagse fair, "Prom'aude", met alles wat onze regio te bieden heeft, van wijn producenten, olijf producenten, kaasmakers tot lokale kunstenaars en "artisans" die met staal werken en nog veel meer. Het is een populaire fair, waar veel mensen heen gaan om samen met vrienden alle lokale delicatessen te proeven en gezellig naar muziek te luisteren. 

Op 21 juni, is het de nationale dag van "Fete de la Musique" in Frankrijk, dus er zijn vele restaurants die live muziek hebben die dag. 

In augustus is er een 3 daags dorps feest in Lézignan, met live muziek, die imposante acts opvoeren op het podium voor het stadhuis. Er is ook een bioscoop, die regelmatig Engelstalige films toont met Franse ondertitels. Het park in 't centrum is leuk voor kleine kinderen, met eenden, ganzen en pauwen en een speelplaats met klimrekken. Lézignan-Corbières heeft ook een prachtig bos " La Pinede" waar het zalig is om te wandelen tussen de bomen en wijnvelden.

ETEN

Bij Maison Allène serveren wij een prachtige "Fruits de Mer", met lokale oesters, garnalen, mosselen, kokkels en zeeslakken. Er kan nog eventueel kreeft of krab bij besteld worden. Dit wordt dagelijks vers geserveerd, behalve op maandag. Reservering is vereist.
De "Fruits de Mer" voor 2 personen wordt geserveeerd met brood, aïoli en koffie of thee voor €43.
Natuurlijk bieden wij ook een mooie selectie lokale wijnen en Blanquette aan die goed passen bij de heerlijke verse "Fruits de Mer".

In de middag serveren wij boordjes met tapas en kleine snacks. Alles bereid met verse, lokale producten van de markt en de regionale winkels. Drankjes zijn verkrijgbaar gedurende de hele dag. 

In het dorp zijn verschillende restaurants, van Frans tot Tapas en Vietnamees eten. Hieronder vindt u een selectie van onze favoriete restaurants.